Закуска, която стабилизира кръвната захар и сваля холестерола. Първото хранене за деня трябва да е най-здравословното от всички.
Ето защо, мюслите са богата на протеини и фибри опция за закуска. Приготвят се със сурови овесени ядки, комбинирани с различни вкусни и богати на хранителни вещества съставки. Съставките на мюслито са препечени цели овесени ядки, мед, сушени плодове, семена, ядки и пшенични люспи. Хранителните вещества, налични в мюслито, са магнезий, витамини и желязо.
Закусването може да бъде важна част от цялостното добро здраве.
Мъжете, които пропускат закуската, са с 27% по-склонни да получат инфаркт или да умрат от сърдечно заболяване, отколкото мъжете, които са закусвали. Хората, които не закусват, също са били по-гладни и са яли повече храна през нощта.
Основната съставка на мюслито е овесът. Овесените ядки съдържат вид разтворими фибри, наречени бета-глюкан. Бета-глюканът помага за забавяне на храносмилането, помага ви да се чувствате по-сити и намалява апетита.
За да консумирате закуска с мюсли, можете да смесите мляко или кисело мляко с него. Освен че ви зареждат с енергия, съставките на мюслито са много полезни и за имунната ви система.
Безглутеновите овесени ядки и пшеничните люспи в мюслите са с високо съдържание на фибри. А фибрите помагат за регулиране на движението на червата. В резултат на това, ако често страдате от запек, приемането на мюсли може да бъде полезно.
Източник: actualno