McDonald’s ще промени рецептата за своя Big Mac и други бургери на фона на нарастващата конкуренция от други вериги за бързо хранене. Това съобщи The Wall Street Journal, позовавайки се на източници.
По-конкретно, новата рецепта за Big Mac ще готви сандвичите на по-малки партиди, за да се гарантира, че се готвят по-равномерно. Марулята и киселите краставички ще бъдат „по-свежи“. Сиренето ще „се разтопи по-добре. А сусамовите семена върху обновеноно хлебче бриош трябва да изглеждат „по-произволно разпръснати“, за да „придадат на бургерите усещане за домашно приготвяне“. Специалистите на Макдоналдс са направили общо над 50 промени в технологията за приготвяне на Биг Мак и други бургери. Целта е да се подобри позицията на компанията на пазара за бързо хранене, „особено срещу конкуренти от по-висок клас“.
Според изданието новата рецепта вече е изпробвана в Австралия. Сега промените ще засегнат 13 460 от ресторантите на веригата в САЩ. Промените не трябва да засягат цената на ястията, но отделните собственици на франчайз могат да определят свои собствени цени, уточнява вестникът.
Още новини четете в секция Свят.