Правилната закуска за хора с проблеми с щитовидната жлеза. Щитовидната жлеза е жлеза, която отделя хормони, подпомагащи растежа и развитието на тялото. Когато работата й се забави, в тялото се създава ефект на доминото, който засяга стомаха, мускулите, мозъка и сърцето.
Близо 200 милиона души по света страдат от някаква форма на заболяване на щитовидната жлеза. Най-разпространените заболявания са хипотиреоидизъм, хипертиреоидизъм, тумори. В 50% от случаите тези нарушения са недиагностицирани, поради липсата на посещение при лекар.
Храненето играе изключително важна роля за защитата на здравето на щитовидната жлеза. Закуската активира щитовидната жлеза, повишава енергийните нива и ускорява метаболизма.
Експертите препоръчват авокадото, твърдо сварени яйца и сьомга като най-добрите храни за здравето на щитовидната жлеза. Според тях сутрин трябва да се ядат 2 варени яйца. Всяко от тях задоволява 20 процента от дневната нужда от йод, който е от съществено значение за щитовидната жлеза. Яйцата също са много богати на омега-3 мастни киселини, също важни за щитовидната жлеза.
Щитовидната жлеза се нуждае от здравословни мазнини, като тези от авокадото. Богато е на витамини от група В, омега-3 мастни киселини и е пълно с антиоксиданти. Последните спомагат за прочистването на организма от свободните радикали и го предпазват от възпаления.
Сьомгата, тя е фантастична дива здравословна храна, но тази риба трябва да е дива, за да осигури най-големи ползи за организма.
Билки като спанак, рукола или къдраво зеле също са важна част от закуската за страдащите от щитовидната жлеза, защото са богати на фибри, антиоксиданти и протеини.
Източник: actualno