Здравословната подправка, с която да заместите захарта в кафето.Канелата е популярна подправка, която предизвиква усещане за топлина и комфорт
Това е вкусна подправка, получена от вътрешната кора на канеленото дърво
Обикновено се използва като ароматна подправка и добавка към сладки и солени ястия, както и към топли и студени напитки. Но освен прекрасен вкус и невероятен аромат, тази универсална подправка може да ни предложи още много.
Канелата съдържа много антиоксидантни полифеноли и противовъзпалителни свойства. Антиоксидантите могат да намалят риска от заболяване, като предпазват клетките от свободните радикали.
Тя е идеален начин да намалите употребата на захар във вашата диета. Предлага се под формата на пръчици или прах, тази подправка има естествено сладък вкус, което я прави идеален заместител. Освен това придава особен вкус на плодови, шоколадови и кафеени десерти.
Може да се добавя и към солени ястия като сосове и дори салати или просто да го поръсите върху резени ябълки.
Канелата има много други ползи за здравето
Тя не само предотвратява чувството на глад, но и драстично понижава нивата на холестерола и кръвната захар.
Едно от лечебните свойства на канелата е, че може да предотврати съсирването на кръвта чрез инхибиране на освобождаването на възпалителна мастна киселина, наречена арахидонова киселина.
Тя е естествено противовъзпалително средство. В допълнение, канелата има много ефективни антимикробни свойства , които могат да спрат растежа на гъбички и бактерии, а също така е известно, че канелата улеснява храносмилането.
Фибрите и калцият помагат за премахването на жлъчните соли от тялото, така че канелата помага за защита на дебелото черво и храносмилателната система.
Канелата е дори полезна за мозъчната функция. Силната й миризма може да стимулира мозъчната дейност и да подобри когнитивните процеси като внимание, памет и много други.
Източник: actualno