Защо е най-добре да избягвате безплатни хотелски закуски. Едно от най-добрите неща за хотела е вкусната безплатна закуска. Служителят на хотела обаче ми каза, че всъщност приготвят закуска и защо гостите трябва да избягват шведската маса на всяка цена.
Бивш американски хотелски служител Луиз каза, че хотел с безплатна закуска може да спести пари. Но от друга страна, вие консумирате съставки, които не са точно пресни.
По-специално, на гостите често се сервират замразени ястия, които просто се затоплят предварително. Говорим за палачинки или пайове.
Освен това машината за гофрети не винаги се почиства в хотелите, а тестото за гофрети не се приготвя всеки ден. Тестото се използва повторно, докато се развали.
Освен това готвачите не винаги използват ръкавици и мият ръцете си, докато приготвят храната. Струва си да изберете хотели с добри отзиви по време на почивката си.
Кога и какви видове закуски се сервират
В по-голямата част от хотелите по света закуската се сервира от 6 до 10 сутринта.
Времето и продължителността на закуската винаги е индивидуална политика на хотела.
Най-популярните видове закуска, които хотелите предлагат на своите гости са:
Английска
шведска маса
хибридни/смесени видове
Тематиката на закуските е изключително разнообразна. Всеки хотел сам решава в какъв формат и в колко часа ще се сервира закуската.
Важно е, че на шведската маса туристите често се „наслаждават“ на вчерашните или завчерашните ястия. Така че помнете не само ястията, които ядете, но дори и съставките.
Декорациите върху храната означават, че развалените продукти получават втори живот.
Често месото, останало след вечеря, се измива и се залива с друг сос. Същото се прави и с морски дарове или просто добавени към салата.
Трябва да се избягват напитки с кубчета лед. Най-често вода за кубчетата се взема от чешмата, която не може да се пие.
Източник: West lifeonline и Daily dot/Превод:SafeNews