Сезонни храни за по-ниска кръвна захар. Ароматът на канела гарантирано ще ви потопи в състояние на релакс! Това е толкова невероятна суперхрана, че е първа в списъка. Особено диабетиците могат да се възползват от канелата.
Канелата понижава нивата на кръвната захар и подобрява инсулиновата чувствителност
Канелата прави това, като забавя усвояването на глюкозата в кръвния поток. Това допринася не само за понижаване на кръвната захар, но също така помага да се поддържат нивата на захарта стабилни за по-дълги периоди от време.
Канелата също е пълна с антиоксиданти. Тя е на седмо място в списъка на най-богатите на антиоксиданти храни в света.
Пълен с фибри, вода и антиоксиданти, карфиолът е силно подценен както от хранителна, така и от вкусова гледна точка.
Брюкселското зеле е суперхрана!
То е пълно с фибри, което го прави отличен избор за зеленчуци за диабетици. Брюкселското зеле също съдържа алфа-липоева киселина, антиоксидант, който е изследван обстойно за потенциалните му ефекти върху нивата на кръвната захар и инсулина.
Много диабетици може да си помислят, че поради високата кръвна захар не могат да се насладят на есенния вкус на тиква.
Самата тиква всъщност е доста полезна за вашето здраве.
Една чаша сготвена тиква съдържа два пъти дневния минимален прием на витамин А. Витамин А е от решаващо значение не само за здравите очи, но и за кожата, косата и растежа на костите. В тясна връзка с витамин А е бета-каротинът, който придава красивия оранжев цвят на тиквата.
Тиквата също е отличен източник на фибри. Това я прави особено идеална съставка за диабетици, тъй като фибрите помагат за поддържане на по-ниска кръвна захар.
Ряпата е доста питателен корен. Последните проучвания показват, че диетичните фибри могат да играят роля в регулирането на имунната система и възпалението. Това може да намали риска от състояния, свързани с възпаление, като сърдечно-съдови заболявания, диабет, рак и затлъстяване.
Източник: actualno