Мениджър прави „тест с кафе“ на всяко интервю за работа и не наема никого, който не го издържи. Интервютата вече са доста изнервящи. Сега, след като пандемията отмина, вече не можете да се криете зад сигурния екран на компютъра си с анцузи отдолу и риза отгоре. Вместо това трябва смело да се впуснете в предизвикателство в офиса, трескаво да си скубете косите предната вечер, да се справите с пътуването дотам и идването навреме, да мислите с какво да се облечете, да изучите лицето на интервюиращия, за да разпознаете какво мисли…
Но един мениджър има специален тест, който използва за хората и извън самата стая за интервюта.
Бизнесменът Трент Инес – бивш управляващ директор на счетоводната платформа Xero – сега работи като главен директор по растежа в SiteMinder. Той разкри своя „трик с кафе“ по време на участие в бизнес подкаста The Ventures.
Когато се среща с кандидат за работа в неговата компания, той винаги води потенциалния бъдещ служител „на разходка“ в някоя от кухните си.
Той разказва: „И някак си накрая винаги си тръгваш с напитка.“
Отказът на предложението за питие не е опция тук.
Той продължи: „След това провеждаме интервюто и едно от нещата, които винаги гледам в края на интервюто, е дали човекът, който се явява за работата, иска да върне празната чаша обратно в кухнята?“
Manager uses coffee test in every interview and won’t hire anyone who fails. https://t.co/KnpRMTTBix
— PK (@DesertSandbox) June 15, 2024
Същността на теста е, че ако не искате да върнете чашата обратно в кухнята, значи не сте подходящ за компанията.
Той обяснява: „Можеш да развиеш умения, да придобиеш знания и опит, но всичко реално се свежда до отношението. А отношението, за което говорим, е концепцията „измий си чашата с кафе“.
Бизнесменът обяснява, че всичко е свързано с това да се впишеш в „културата на компанията“ в офиса.
Така че да върнеш чашата си в кухнята означава да спазваш малките неща и да бъдеш внимателен?
Ако става въпрос за поддържане на чистотата в офиса, то според Инес това е задължително.
Той казва: „Ако някой ден влезете в офиса на Xero, ще видите, че кухните са почти винаги чисти и блестящи и това е много близко до концепцията за измиване на чашата с кафе.
„Реално трябва да се уверим, че те ще се впишат в културата на Xero и ще спазват всичко, което трябва да правят.“
Източник – UNILAD/Превод:SafeNews