Хапването на кой зеленчук предотвратява от тромби и инсулт? Доказано е, че репичките могат да разреждат кръвта, което ги прави полезни за предотвратяване на тромбоза, инсулт и някои други сърдечно-съдови заболявания.
Те съдържат и антоцианини, които имат противовъзпалителен ефект. Въпреки това, не всеки може да яде този пикантен зеленчук, той не се препоръчва при обостряне на стомашни заболявания.
Хапването на кой зеленчук предотвратява от тромби и инсулт?
Репичките са много полезни за хората, които са на диета и искат да отслабнат. Те са нискокалорични и богати на диетични фибри.
Витамините, микроелементите и фенолните съединения в репичките забавят стареенето. Освен това зеленчукът укрепва кръвоносните съдове и прави кръвта по-течна.
Юни е перфектният месец, в който репичките са най-подходящи за консумация. Няколко връзки пресни репички в салатата ще ви държат здрави и във форма.
SafeNews припомня, че планетарната диета може да намали риска от преждевременна смърт.
Диетата набляга на разнообразието от минимално преработени растителни храни, но позволява скромна консумация на месо и млечни храни.
Тя е предложена за първи път от Комисията EAT-Lancet през 2019 г., която се фокусира върху необходимостта от устойчиво изхранване на нарастващото световно население.
Тя може да бъде адаптирана така, че да бъде изцяло растителна и веганска или всеядна с включването на известно количество месо и млечни продукти.
Източник: darik