Експерти посочиха 5 вида месо, които е по-добре да не купувате в супермаркета. В магазините можете да намерите голям избор от месо. Професионалните месари казаха, че качеството на месото често не отговаря на стандартите в малките месарници.
Експертите посочиха пет вида месо,
които горещо препоръчват да купувате не в супермаркет, а в месарница.
Мляно говеждо и птиче месо
Месарят Луис Мата каза, че такава кайма идва предварително смляна от големи месопреработвателни предприятия, където използват смес от различни парчета – и не непременно най-добрите.
Този процес може да развали вкуса и качеството на месото. Те също така отбелязват повишен риск от заразяване с различни хранителни заболявания.
А специализираните месарници купуват месо от малки доставчици, за да знаят как се обработва месото и какво точно влиза във всяка кайма.
„Свежа“ риба и морски дарове
Все по-често супермаркетите предлагат „прясна“ риба и миди. Месарите обаче подчертават, че подобно твърдение е съмнително, освен ако не ги закупите от магазин, който се намира много близо до водоем.
Ако не е възможно да посетите специализиран рибен магазин, по-добре е да купите замразени морски дарове, защото повечето замразени морски дарове се обработват и замразяват на кораб, за да се запази свежестта.
Отлежало говеждо месо
Отлежалото говеждо месо е обичано от месоядците заради нежната му консистенция и наситения вкус.
Според месаря Рич Силвърман супермаркетите нямат време, оборудване или капацитет за правилно отлежаване на месото. Обикновено отлежава по метода на „мокрото стареене“ и докато се готви, влагата задушава месото отвътре, което го прави жилаво.
Месни трици с кост
Месните разфасовки, които се продават с кости, са отлично решение за вкусно задушаване, а от останалите кости може да си приготвите домашен бульон.
Въпреки това, месата с кости, продавани в месните отдели на супермаркетите, са склонни да се развалят по-бързо от продуктите без кости. Наличието на кости влияе върху pH на месото, което може да доведе до неприятна миризма и понякога обезцветяване.
В витрините за месо в супермаркетите няма прецизен контрол на температурата и пакетираното месо може да остане там повече от един ден.
Пастет
В супермаркетите често можете да видите черен дроб, бъбреци и домашно приготвени пастети. Собственичката на месарница Розанджела Теодоро казва, че никога не би купила пастети от супермаркета, защото те изискват специално оборудване и опит, за да ги приготвят правилно.
Източник: Huffpost /Превод: SafeNews