Чай от джинджифил- какви са ползите и как е правилно да се пие? Редовната консумация на тази напитка помага на организма да се бори с вирусни и бактериални инфекции. Полезните вещества, съдържащи се в джинджифила, стимулират производството на антитела и предпазват клетките от увреждане.
Чаят от джинджифил е особено полезен при първите симптоми на настинка или грип
Помага за облекчаване на назалната конгестия, успокоява гърлото и насърчава изпотяването, което помага за намаляване на температурата. Джинджифилът съдържа активни съединения като гингерол и шагол, които имат затоплящ ефект и стимулират кръвообращението.
Джинджифилът стимулира производството на стомашен сок, подобрява апетита и спомага за по-доброто усвояване на храната
Тази напитка помага за облекчаване на чувството за тежест в стомаха, премахва подуването и улеснява храносмилането. В случая се препоръчва да се пие след хранене.
Джинджифилът има способността да ускорява метаболизма и да стимулира изгарянето на мазнини. Той също така помага за понижаване на нивата на кръвната захар, което е важно за поддържане на здравословно тегло и предотвратяване на диабет. За целта той се пие преди хранене.
Чаят от джинджифил помага да се отпуснете и да облекчите стреса
Джинджифилът съдържа антиоксиданти, които подобряват настроението и укрепват нервната система. Напитката помага за справяне с умората и повишава нивата на енергия.
Джинджифиловият чай е известен със своите противовъзпалителни свойства, което го прави полезен за хора, страдащи от хронични възпалителни състояния като артрит. Редовната консумация на тази напитка помага за намаляване на възпалението и намаляване на болките в ставите.
Напитка е добре да се консумира единствено в първата част на деня заради стимулиращия си ефект.
Източник:actualno