Здравословна закуска за енергична сутрин. В ежедневието ни, което става все по-динамично, време да мислим рецепти и да си приготвяме храна у дома, е нормално почти да не ни остава. Но здравословното хранене е добре да си остане приоритет за всеки ден и за всяко едно от храненията ни.
Предложение за закуска, която е хем по-различна от стандартните, хем здравословна, лесна, бърза, а дори и засищаща.
Необходими продукти
150 г булгур
150 г грах
1 ½ с.л. кокосово масло
1 с.л. рибен сос
3 глави лук, нарязани на ситно
6 големи яйца
2 с.л. масло от авокадо
40 г безсолни печени фъстъци, натрошени
резенче лайм
Начин на приготвяне
Най-напред в голяма тенджера сипваме две чаши вода и я оставяме да заври. След това прибавяме булгура и го оставяме да покъкри под капак, докато почти омекне за около 9 мин. После сваляме тенджерата от котлона и оставяме булгура и водата да престоят все още под капак за 3 мин.
След това вече е време е да отцедим булгура, да го намачкаме с вилица и да му добавим кокосовото масло, рибения сос, граха и половината количество от ситно нарязания лук. Тази смес разпределяме поравно в четири плитки купи.
После можем да преминем и към последната стъпка. За нея в купа разбиваме яйцата. В тиган пък загряваме маслото от авокадо, слагаме яйцата и ги бъркаме до желаната готовност. Тях също след това разпределяме поравно в четирите купи и накрая добавяме останалото количество лук. За допълнителна нотка разкош и свежест при сервиране можем да поръсим с натрошените фъстъци и да изцедим сока от резенче лайм.
Източник: lifestyle