Защо не трябва да се слага лед в бялото вино? Белите вина си имат свои верни фенове, както сред жените, така и сред мъжете.Чаша добре охладено бяло вино е отличен завършек на деня.
Особено през лятото, някои го предпочитат добре охладено, като за целна разбира се, добавят лед.Това, обаче разрежда виното, понижава температурата му прекалено много и естествено променя вкуса му.
Защо не трябва да се слага лед в бялото вино?
Културата на виното не допуска подобно поднасяне. Доста хора обаче си слагат лед във виното, като така го правят по-леко за консумация.
Ако виното се сервира твърде студено, тогава киселинността става твърде изявена и взима превес над другите аромати и вкусове.
Камъните за уиски са чудесни за охлаждане. Но за да извлечем максимума от нашите камъни, всъщност можем да ги използваме и за бяло вино.
Камъните не разреждат виното и освен това не са толкова студени, колкото ледът. Те охлаждат напитката ни с около пет или 10 градуса, докато ледът понижава напитката с 10 до 15 градуса. Когато става въпрос за вино, понижаването с повече градуси никак не се препоръчва.
За да използваме нашите камъни за уиски, всичко, което трябва да направим, е да ги съхраняваме във фризера,така че да са готови да охладят бялото ни вино веднага.
Източник: lifestyle