Сладкиш с ябълки, който ще ви стане любим! В сезона на ябълките ви предлагаме рецепта за невероятно вкусен ябълков сладкиш. Ябълките са чудесни за консумация през есента. Полезни, богати на много витамини те са незаменим източник на сила и енергия.
Те имат нисък гликемичен индекс и общи антиоксидантни ползи, чудесни са за почистване на устната кухина и могат да ни предпазят от сърдечно-съдови заболявания.
Ябълките са съдържанието на фибри, витамин С и други полезни съединения, като освен това са лесни и удобни за консумиране сурови. Можем обаче и да ги включим в различни ястия, например печива. Предлагаме ви рецепта за леден и бърз ябълков сладкиш.
Необходими продукти:
4 яйца
1 ч. чаша захар
половин чаена чаша олио
1 ч. чаша и половина брашно
3 чаени чеши ябълки, нарязани на кубчета
Сладкиш с ябълки, който ще ви стане любим!
Начин на приготвяне:
Разбивате яйцата със захарта, до побеляване с миксер. Постепенно добавяте олииото и цялото количество брашно. Нарязаните на кубчета ябълки, слагате в готовата смес и разбърквате добре.
Намажете тавата с масло, може и олио. Изсипете сместа внимателно. Загрейте фурната на 180 градуса. Печете сладкиша около 20 минути. Когато се охлади го поръсете с пудра захар.
Този сладкиш е невероятно допълнении към кафето за закуска, както и за следобеден чай.
Истината е, че е подходящ за хапвани по-всяко време.
SafeNews ви желае добър апетит!