Витамини и храни, които разреждат кръвта. Често човек сам провокира повишаване на плътността на кръвта, като води нездравословен начин на живот, злоупотребява с тютюнопушене и алкохол и нездравословни храни богати на трансмазнини и прости въглехидрати. Опасност за тялото е липсата на обикновена чиста вода.
„Ексикоза“ или сгъстяването на кръвта в резултат на дехидратация може да доведе до сериозни последици, включително смърт. Антикоагуланти, известни също като разредители на кръвта, се използват за предотвратяване на образуването на опасни кръвни съсиреци. Такива лекарства действат чрез инхибиране на факторите на кръвосъсирването.
Витамини и храни, които разреждат кръвта
Витамин Е съдейства за предотвратяване образуването на кръвни съсиреци. Той се съдържа в бадеми, спанак, броколи, киви и слънчогледово масло.
Витамин C насърчава образуването на азотен оксид, който помага за разширяване на кръвоносните съдове и подобряване на кръвообращението. Обикновенно се съдържа се в цитрусовите плодове, ягодите, кивито, чушките и броколите.
Омега-3 мастните киселини помагат за понижаване на нивата на триглицеридите и намаляват риска от образуване на кръвни съсиреци. Те се намират в мазни риби като сьомга, риба тон, скумрия и сардини.
Куркуминът, активното съединение в куркумата, има противовъзпалителни свойства и може да помогне за предотвратяване на кръвни съсиреци.
Чесънът съдържа алицин, който помага за понижаване на холестерола и предотвратява образуването на кръвни съсиреци.
Джинджифилът има противовъзпалителни свойства и може да помогне за подобряване на кръвообращението.
Зеления чай съдържа антиоксиданти, които помагат за подобряване на кръвообращението и предотвратяват образуването на кръвни съсиреци.
Източник: actualno