Тайната на най-вкусните пържени филийки е…? Те често присъстват на българската трапеза за закуска и не само. Любими са и на малки и големи. Правят се бързо и лесно, за което дори не се изискват кулинарни умения.
Вероятно мнозина ги предпочитат с хрупкава и златиста коричка, за Вас издаваме тайната, как да постигнете желания ефект.
Необходими продукти
Хляб
2 яйца
4 с. л брашно
1 ванилия
щипка сол
½ ч.л сода за хляб
Начин на приготвяне
Първото нещо, което трябва да направите е да разредите прясното мляко с малко вода. Яйцата се разбиват добре, като постепенно към тях се прибавя брашното. Бъркайте хубаво за да не се получат бучки в сместа. Добавете солта, содата и млякото.
За да се насладите по-бързо на това лакомство ви съветваме да включите и загреете котлона предварително. За предпочитане е да използвате тиган с незалепващо покритие.
Когато загрее, сложете няколко лъжици масло да се разтопи. Потопете всяка филийка в готовата смес. Пържите да златисто и от двете страни. Хубаво е котлонът да е загрят на умерена температура, за де не се получи неприятна изненада….филийките да изгорят бързо!
Когато станат готови ги поставете върху домакинска хартия, за да попият излишната мазнина. Воала, получихте най-вкусните пържени филийки на света!
Единственото, което остава да направите е да ги гарнирате по-желание и разбира се вкус.
SafeNews Ви препоръчва да използвате любимо домашно сладко. Ако не разполагате с такова винаги може да намажете филийките със захар, шоколад, домашен мед и сирене.
Добър апетит!