Прости и лесни техники, с които ще станете царе в кухнята. Гмуркането в кулинарно приключение може да изглежда плашещо за всеки неопитен в кухнята. Както във всяко друго занимание, и тук съществуват няколко основни правила, които ще помогнат да усъвършенствате своите готварски умения.
Винаги си подгответе всички необходими продукти и кухненски принадлежности като купи, съдове за готвене
Нарежете зеленчуците, измерете съставките и подредете всичко на плота. Това ще ви спести време и стрес по време на самото готвене и ще ви помогне за допускането на по-малко грешки.
Правилното нарязване на продуктите е основополагащо умение. Научете се да държите ножа правилно и да режете продуктите на жулиени, кубчета и съвсем на ситно. Инвестирайте в качествен нож и го поддържайте остър.
Яйцата са основен продукт в кухнята, но има множество начини за тяхното приготвяне
Ако овладеете всички тях, вие ще разполагате с набор от бързи, вкусни и разнообразни рецепти, които с още няколко съставки могат да се превърнат в истински шедьоври.
Пастата е любимо ястие за мнозина, но не винаги се получава идеално. Варете я в добре подсолена вода.
Следете текстурата ѝ да бъде една идея преди да стане напълно готова.Не изплаквайте пастата, след като я сварите. Така сосът ще полепне по-добре по нея.
Оризът може да бъде труден за готвене, но с правилния метод винаги ще се получава идеален.
Винаги следете описанието на опаковката, за да сте сигурни колко вода ще ви е необходима в съотношение с ориза. Ако обаче си падате по интересните трикове, прочетете текста долу. От него ще разберете как да имате винаги перфектно сварен ориз единствено и само с помощта на показалеца си, независимо от вида му.
За да избегнете неприятното изживяване от пръскането при пържене, се уверете че, продуктите са добре подсушени преди пържене. Поставяйте в горещото олио внимателно и от ниско и в никакъв случай не ги мятайте.
Подправките могат да направят или развалят едно ястие
Започнете с малко количество и постепенно добавяйте, като опитвате на вкус. Сухите подправки се добавят в началото на готвенето, а свежите – накрая, за да запазят аромата си.
Печенето на зеленчуци е лесен начин да приготвите здравословна храна. Нарежете зеленчуците на еднакви парчета, подправете ги със сол, пипер и зехтин, и ги печете на висока температура с вентилатор. Това ще им придаде златиста и хрупкава коричка.
Източник:vkusotii