Поскъпването бавно продължава. Това сочи индексът, който се отразява цените на хранителните стоки на едро в България. За седмица той се повиши с 1,58 процента.
Оранжерийните домати на едро от поскъпват до 3,44 лева за килограм. Краставиците скачат с над 10 процента и вече търгуват по 4,90 лева за килограм. Червените чушки са 4,00 лева за килограм.
Поскъпване има и при картофите, които се търгуват по 1,24 лева за килограм, а морковите скачат с 1,7 процента и се продават по 1,17 лева за килограм. Зелето обаче, поевтинява с осем процента до 0,80 лева за килограм.
Ябълките също поскъпват – с 5,3 на сто и се купуват по 1,39 лева за килограм.
Кравето сирене отново променя цената си – почти с един процент нагоре и цената му на едро гони 11,35 лева за килограм, а кашкавалът тип „Витоша“ се продава по 18,08 лева за килограм.
Олиото поевтинява и вече 4,20 лева за литър.
Пакетче краве масло малко поевтинява до 2,64 лева. Пилешкото месо също – 6,09 лева за килограм. Захарта поскъпва, а брашното пада.