Ползи за здравето от консервираната риба тон. Това е соленоводна риба, която често се оприличавана на вкус със скумрията. Рибата тон е една от най-често консумираните риби в света. Тя може да се консумира, както прясна така и консервирана.
Рибата тон е източник на висококачествен протеин. Освен това е полезен източник на таурин. Морските дарове са чудесен начин да си набавите аминокиселината таурин. Редица проучвания показват, че тауринът може да бъде полезен за защита срещу сърдечни заболявания.
Ползи за здравето от консервираната риба тон
Прясната и консервираната риба тон могат да снабдят организма със солидно количество витамини от група В. Освен това в нея има голямо количество калций, който поддържа кости и мускулите здрави.
Прясната риба тон има двойно повече витамин D в сравнение с консервираната риба тон. Тази риба е с ниско съдържание на мазнини. Тя не разполага с мазнини, полезни за човешкото здраве. Според последни проучвания, нивата на дълговерижните омега-3 полиненаситени мастни киселини в прясната риба тон са по-сравними с тези в бялата риба.
Рибата тон, включително консервирана в изворна вода или саламура, е с ниско съдържание на мазнини и калории и високо съдържание на протеини. Това я прави рибата полезна, ако искате да свалите някой и друг килограм, особенно преди лятото.
Източник: actualno