Най-здравословното сладко, което разрежда кръвта. Ползите от конфитюра се влияят от метода на приготвянето му, продължителното готвене унищожава витамин „С“ и много антиоксиданти.
Диетолози определят сладкото от малини като, най-здравословното сладко.
Малините съдържат много естествени антибиотици и антиоксиданти, които се запазват дори след топлинна обработка. Ето защо конфитюрът от малини е полезен при настинки. Той също така съдържа високи нива на етерични масла, които подобряват работата на нервната система и помагат за справяне със стреса.
Малините са богати на ацетилсалицилова киселина, която подобрява имунитета.
Тези малки плодове са богати на естествени пектини, които премахват вредни вещества като токсини и патогенни микроорганизми.
Малините имат способността да разреждат кръвта, като по този начин намаляват температурата и карат пациента да се чувства по-добре. Плодът съдържа витамин С, който ускорява регенерацията на тъканите.Веществата в състава на това сладко разреждат кръвта. Поради това се намалява рискът от инсулт.
Освен това, малините неутрализират канцерогенните вещества. Ето защо такова сладко е полезно за хора, които ядат мазни и нездравословни храни.
Малините имат и антимикробно, стягащо действие. Съдържа танини, които лекуват рани. Следователно плодът може да се консумира не само като храна, но и да се прилага външно. Помага за премахване на обриви и отоци.
Всички тези свойства на малиновото сладко важат, ако то разбира се не се приготвя с много захар.
Източник: actualno