Най-полезната закуска през есента. Това е сезонът на топлите напитки, уютните сутрини и ароматните закуски, които не само ни стоплят, но и ни дават нужната енергия за деня.
През този период е важно да се грижим за имунната си система и здравето си, за да избегнем настинките и вирусите, които често идват с по-студеното време.
Най-полезната закуска през есента
Есента ни предоставя богато разнообразие от сезонни продукти, които можем да използваме в закуската си. Плодовете и зеленчуците, които растат през този сезон, са пълни с витамини и минерали.
Овесена каша с ябълки и канела
Тя е богата на фибри, които подпомагат храносмилането и осигуряват дълготрайна енергия. Добавянето на сезонни плодове като ябълки и малко канела не само прави кашата по-вкусна, но и я превръща в истинска бомба от витамини. Ябълките са пълни с витамин „C“ и антиоксиданти, а канелата регулира нивата на кръвната захар.
Печена тиква с мед и орехи
Тя е изключително богата на витамини „А“ и „С“, които поддържат здравето на кожата и зрението, както и на калий, който подпомага сърдечната функция. Поръсена с мед и орехи, е не само вкусна, но и изключително питателна. Медът придава сладост и е естествено средство за засилване на имунитета, а орехите са богат източник на Омега-3 мастни киселини.
Пълнозърнести филийки с авокадо и яйце
Пълнозърнестият хляб е богат на фибри и сложни въглехидрати, които поддържат енергийните нива през целия ден. Авокадото съдържа здравословни мазнини и витамини като „B6“ и „E“. Яйцето е отличен източник на протеини и полезни мазнини.
Есента е прекрасен сезон за експериментиране с различни полезни и вкусни закуски, които могат да ви заредят с енергия и да поддържат имунната ви система.
Източник: actualno