Най-добрите мазни храни за нормализиране на кръвното. Мазните храни често за заклеймявани като вредни за кръвното. Но това не се отнася за всички от тях. Включването на определени мазни храни може значително да подобри показателите на налягането и да съдейства за тяхното нормализиране, според изданието Healthу food.
Списъкът с тях включва телешки дроб, яйца и риба
За възстановяване на запасите от желязо, се препоръчва да не се отказвате от червено месо.
„Голямото количество желязо в животинския хемоглобин е това, което придава на месото интензивния му червен цвят“, припомня още здравният портал.
Сред лидерите по съдържание на желязо са страничните животински продукти. В телешкия дроб има по-малко мазнини, отколкото в самото говеждо месо. Карантиите са храна с високо съдържание на холестерол, така че трябва да наблюдавате размера на порцията и да вземете предвид възможните противопоказания, свързани със здравословното ви състояние.
Кокошите и пъдпъдъчите яйца са друг добър източник на желязо. Те са надежден доставчик на магнезий, ненаситени мастни киселини и витамини.
Редовната консумация на яйца се свързва с риск от повишаване на холестерола. Последните проучвания показват, че не самите яйца влияят на нивото на „лошия“ холестерол, а това, с което ги ядем. Например колбаси и бекон.
„Също така си струва да разгледате по-отблизо спанака. Нехемовото желязо от спанак, за разлика от други растителни храни се усвоява по-добре поради високата концентрация на витамин С в продукта. Освен това можете да получите ценен микроелемент от черния шоколад“, казва още експертът.
Източник: actualno