Най-добрата марината за пилешки шишчета! Много са вариантите за вкусно приготвяне на това неустоимо ястие, но как да ги направите кулинарен шедьовър? Това ястие е особено предпочитано през лятото, защото се приготвя много лесно, а пък става ужасно вкусно. Един от ключовите фактори, които допринасят за успеха на този вид скара, е правилната марината.
Ето няколко изпитани комбинации, между които със сигурност се намира най-добрата марината за пилешки шишчета:
Марината със сусамово олио и соев сос:
Тя съчетава сладостта на соевия сос с ореховия вкус на сусамовото масло. Отлична е за по-сухи части като гърди или бутчета. Смесете равно количество от тези две основни съставки, добавете малко мед или кафява захар, чесън, джинджифил и лук на гранули. Оставете месото да кисне в тази смес поне два часа преди печене.
Цитрусова с мед:
Ако търсите свежа и леко сладка версия на пилешките шишчета, цитрусовите плодове са идеални за основен компонент. Комбинирайте пресен портокалов сок, лимонов сок и мед, след което добавете различни билки като риган, розмарин и поръсете с малко черен пипер. Този дресинг важи както за бяло, така и за червено месо. Оставете пилето да се маринова за най-малко час.
По азиатски:
Тук ще обърнем внимание на любителите на пикантното. Комбинирайте уасаби, мисо паста, соев сос, оризов оцет и малко мед за щипка сладост. Тази марината се връзва особено добре с месо от бутчета или подбедрица. Оставете парченцата мръвка да се мариноват за поне два часа.
С цедено кисело мляко и чесън:
Смесете пълномаслено цедено кисело мляко с 4-5 скилидки пресован чесън, лимонов сок, зехтин, риган и сол. Доста проста, но ефективна тактика, подходяща за всякакъв вид пилешко. Оставете го да се понакисне за поне 4 часа или за цяла нощ.
Да не забравяме класиката:
Никога няма да сбъркате с тази комбинация. Разбъркайте в една купа пресен лимонов сок, зехтин, прясно смлян черен пипер и малко келтска или друг вид морска сол. Този минималистичен подход позволява на естествените вкусове на пилето да изпъкнат, докато киселината на цитруса помага за разграждането на протеина, което прави месото по-крехко. Минималното време тук е поне 30 мин., а пилешкото трябва да се покрие с капак или стреч фолио.
Източник – vkusotii.dir.bg