Брускетите, или иначе казано любимите препечени филийки са почит не само в Италия, но и в целия свят. Върху тези малки бижута може да слагате, както солена така и сладка плънка.
По желание може да се натрият с чесън, но, ако не го обичате спокойно може да пропуснете този елемент от рецептата.
Нашите предложения са идеален вариант за „стартер“ в летните вечери преди голямата вечеря.
Брускети с рикота, мед и смокини
½ ръжен хляб или чабата
½ чаша рикота
8 свежи смокини
2 супени лъжици мед
сол
Препичате нарязаните филийки и намазвате щедро със сирене рикота, ако не разполагате с такова може да смените и с обикновенно крема сирене. Нарежете смокините, сложете въргу плънката и полейте обилно с мед, по желание добатвете сол.
Брускети с гръцка салата
½ франзела или чабата
2 домата
1 краставица
1 червена чушка
½ глава червен лук
100 г бяло сирене
обезкостени маслини
зехтин
сушен риган
сол
Приготвeте гръцката салата, като нарязваме зеленчуците и ги смесваме в купа със солта, ригана и зехтина. Препечете филийките, разпределете зеленчуковата смес, след което поръсете натрошеното сирене и нарязаните маслини. За финал полейте с малко зехтин.
Брускети с козе сирене, орехи и грозде
½ франзела или чабата
150 г козе сирене
1 грозда червено грозде
50 г орехи
сол
прясна мащерка
Препичате филийките, след което намажете обилно с козето сирене. Разпределете отгоре почистените орехи и грозде. Поръсете с малко сол и листенца мащерка.
SafeNews ви желае Добър апетит!