Чудо на пазара за Великден, козунак на цена от 180 лева. Шедьовърът на сладкарското изкуство е на Dolce & Gabbana. Това е традиционен великденски сладкиш, опакован в луксозна дизайнерска кутия и придружен от сладко от диви сицилиански ягоди и шоколад.
Цената е между 175-180 лева за 1 килограм. На пазара у нас в момента има всичко брашно от Канада, закваска от Италия, масло от Франция, шоколад от Белгия.
Между 3 и 180 лева се продават великденските изкушения тази година. По традиция цените са по-високи в софийските елитни пекарни, а най-евтините предложения може да бъдат открити в големите магазини.
След дубайския шоколад, който подлуди света и България, очаквано хитът за Великден са и „дубайски козунаци“ с пълнеж от крем пистачио.
Сред най-любопитните великденски предложения тази година се откроява еднокилограмов козунак за 130 лева – тържество на шамфъстъка. Този козунак не просто съдържа крем от пистачио, той е изцяло посветен на него.
Крем от шамфъстък отвътре, заливка от шамфъстък отгоре, поръска от шамфъстък, плюс още шамфъстък и орехи за компания. От сладкарницата, която го предлага, обясняват, че влагат над 600 грама крем във всеки козунак.
„Това е скъпа суровина ,около 70-80 лева е цената на крема от шамфъстък. Плюс това ръчният труд не е евтин в днешно време, хората вече не искат да работят нощем, а ние за 5-6 дни трябва да изпечем поне 2000 броя“, споделя собственикът на пекарната.
SafeNews припомня, че преди настъпването на Великден, 2025 година козунаци с активен въглен се превърнаха в безспорен хит. Сладкото изкушение се предлага в малко пекарни в страната, клиентелата обаче за тях са доста.
България пощуря по ЧЕРНИ КОЗУНАЦИ! Видът им втрещи мнозина, но вкусът им ги смая
Източник: Lupa