Български работник е загинал в цех за обработка на месо в Белгия, съобщиха местни медии. Уточнява се, че жертвата е на 25 години, без да се посочват имена.
Проверката на инспекцията по труда е установила, че вероятно работникът е починал от задушаване. Предполага се, че в помещението, където е работил, е бил изпуснат азот и това е намалило количеството кислород.
Инцидентът е настъпил в петък миналата седмица недалеч от Гент в помещение за бързо замразяване на месо. Властите проверяват дали са били спазени изискванията за безопасна работна среда.
Кипърски работодател е осъден за смъртта на български работник при трудова злополука. Според местните власти не били осигурени безопасни условия за работа. Освен това работодателят не бил информирал писмено служителите си за рисковете, за да бъдат взети превантивни мерки за защита, припомня SafeNews.
Български работник е загинал
Присъда от 8 месеца лишаване от свобода, условно за срок от три години, и глоба от 2500 евро бяха наложени от съда във Фамагуста. Делото продължило три години.
Загиналият при тежкия инцидент на 13 юни 2020 г. е 64-годишен българин. Той работил на преносима стълба по инсталирането на климатик в апартамент на втория етаж от сграда в Дериния, Мъжът падал от близо 4 метра височина и получил фатални наранявания.
Източник: БТА